BejelentésTamBara
Gyöngy, Mozaik, Festés, stb.

MENÜ
Peyote minta alapok:

Jácint (fehér, lila):

Hozzávalók:
Egy sziromhoz:
- 5 x 25-30 cm gyöngyfűző drót
- két különböző színű gyöngyök (egyforma méretű)
A törzshöz:
- vastag drót
- szárbevonó (virágkötőknél lehet beszerezni)
Levélhez :
- szárbevonó
- erősebb drót
eszközök:
- csípőfogó vagy olló
- lapos, hegyes fogó


A virág készítése:

Egy jácint 23-24 virágból áll, de lehet több is attól függ mekkora jácintot szeretnénk.


Kb. 20-30 cm-es drótra ráfűzünk egy lila gyöngyöt és a közepére helyezzünk.


Mindkét oldalról ráfűzünk 7-7 szem fehér gyöngyöt.


Az egyik szálra felfűzünk egy szem fehéret és a gyöngy eleje felől átfűzzük a másik drótot is.

A drótot összecsípjük ahogy a képen látható.


Ráfűzünk a két drótra 5 szem lila gyöngyöt.


A két drótot szembe egymással átfűzzük az elsőre felfűzött lila gyöngyön. Ha csak az egyik drótot fűzzük át és meghúzzuk az megnehezíti hogy a másik drótot áttudjuk fűzni a gyöngyön, ezért ahogy a képen is látszik, ne húzzuk meg egyik drótot sem mielőtt át nem fűztük mind a kettő drótot a gyöngyön.


Ha már megvan az előző művelet, akkor megigazgatjuk az egészet, hogy csepp alakú legyen, ezt úgy lehet, hogy a drótot meghúzzuk közben fogjuk a végét a sziromnak, és a tövét aztán összeszorítjuk egy kicsit.


Ha már megvan 5 szirom, össze kell dolgozni őket hogy virág legyen. A szomszédos drótokat összesodorjuk végig, majd a következő szirmot mellé téve így tovább. Arra ügyeljünk, hogy a sodrást teljesen a tövénél kezdjük.


Az összesodort szálakra 7 db lila gyöngyöt felfűzünk, és kettesével összesodorjuk a szálakat, de lehet azt is, hogy fogjuk a szálakat és kétfelé bontjuk, összesodorjuk, így az egészet egyszerre meg tudjuk csinálni.

A törzs:

A törzs egy hosszú erős drótból van, amit félbehajtunk és megsodorjuk a két szálat. Csináljunk jó hosszút hogy a cserépbe belelógjon. A csúcsán elkezdjük rárögzíteni a szirmokat, fokozatosan haladunk lefele. A szirmokat úgy rendezzük hogy egymással érintkezzenek és szép tömött legyen. Nem tudok szabályt rá hogy hogyan rögzítjük, egyszerűen körbe-körbe csavarjuk, sodorjuk a drótokat és fokozatosan közben a szárbevonóval is bevonjuk a drótos részét hogy ne látszódjon a összevisszaság, és meg is rögzíti vele a szirmokat. Ez a része a legnehezebb.

A levél készítése:

Egy erősebb drótból készítsünk kb. olyan alakú levelet mint a jácintnak van, egyszerűen meghajlítunk egy drótot. A levél tövét elkezdjük körbecsavarni a szárbevonóval. A szárbevonó olyan szalag aminek mindkét oldala ragacsos, de csak a kéz melegére ragad, így sokáig kell fogni hogy ragadjon. A többi részét is körbecsavarjuk szárbevonóval.
Ha már megvan ügyesen a levél közepét is kitöltjük vele. Mivel a jácint levele hosszanti erezetű így a tövétől a csúcsáig jutva fedjük be a közepét. A szálak egymásra fognak ragadni és fokozatosan a széle fele haladva megkapunk egy kb. csíkozott levelet, amit majd ha elkészül bevonunk átlátszó körömlakkal, így teljesen úgy néz ki mintha igazi lenne.
A leveleket zöld szigetelőszalaggal hozzárögzítjük a jácint törzséhez. Majd szárbevonóval körbetekerjük, ahol látszik a szigetelőszalag.Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!